duminică, 11 martie 2012

Ciobanul Intelectual

Presupun ca toti am auzit de urmatoarele cuvinte: cioban imputit, ciobanu de la stana, ciobani paduchiosi si jegosi...etc.
Daca ai folosit aceste cuvinte pentru a-ti bate joc de colegul de banca, prieteni, cunoscuti... sunt convins ca gandul te-a dus tot la niste ciobani care fug in turma sa prinda o oaie amarata.
Prin acest articol vreau sa stabilesc un singur lucru. NU mai SUBESTIMA CIOBANI!!
Acesti ciobani pe langa faptul ca sunt paduchiosi si jegosi, beneficiaza de foarte multe abilitati profesionale. Mai mult decat atat, pot fi extrem de intelectuali.
Daca un cioban are talentul de a aduna oile in turma cu un singur "fiscurat" sau de a mulge oile cu gura, vreau sa va spun ca acesti ciobani pot mulge si STATUL ROMAN. 

Se spune ca in localitatea Valcelele Rele din Hunedoara, exista un biet cioban care a lucrat din greu 70 de ani in ciobanie. Iar acum a dat lovitura suprema. Proprietarul unei turme de oi, avea nevoie de un cioban la turma sa pentru a mulge oile si pentru a le ingriji. Atunci s-a oferit batranul cu o vasta experienta in domeniu sa isi ia angajamentul acesta. Numai ca, proprietarul i-a specificat faptul ca il vrea doar pe timpul verii. La care ciobanul...bine-i si ase. Vine prima zi la munca si mulge oile...in timp ce mulgea oile i-a trecut o idee geniala prin cap, cum ar putea mulge si statul Roman. S-a dus la proprietar si a zis VREAU CONTRACT DE MUNCA.
Nu prea pot sa-ti fac contract de munca la varsta asta. Vei lucra pentru mine doar cateva luni...chiar nu se merita. Atunci ciobanul a inceput sa se bata cu curul de pamant pana la final a obtinut contract de munca.

Iata ca trece si sezonul mulsului de oi...vine proprietarul turmei si ii explica ciobanului cu parere de rau ca nu mai are nevoie de el pe timpul iernii. La care ciobanul...lasa ca am muls destul oile toata vara. Sincer chiar m-am saturat. Oricum acum ma voi apuca de muls STATUL ROMAN.

Hotarat, cu capul sus ciobanul se duce la AJOFM Hunedoara si cere ajutor de somaj. Reprezentantii incep sa rada de el...oare e nebun? :)) Dar dupa o scurta investigatie, si-au dat seama ca nu e nebun deloc. Neavand toata viata contract de munca, nu beneficiaza de pensie...dar se poate incadra la indemnizatia de somaj. :))
Si uita asa ciobanul a ajuns somer in toata regula la varsta de 95 de ani. Iar acum mulge statul roman si de 3 ori pe zi ca nu cumva sa intarce:)).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

* Regulament Comentarii

1. Se accepta numai comentarii civilizate si la obiect, scrise intr-o romana (sau engleza) citibila si cat mai curata.

2. Nu aduceti jigniri adminilor, daca nu va place site-ul sau postarile nu va obliga nimeni sa il vizualizati.

3.Fara spam!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More